Igor Dodon critică semnătura lui Ciocoi pe „Trio asociat” de la Kiev: Unde vă băgați?

Igor Dodon este nemulțumit de memorandumul „Trio asociat”, semnat recent de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, la Kiev, alături de Georgia și Ucraina. Despre aceasta Dodon a declarat...

Igor Dodon este nemulțumit de memorandumul „Trio asociat”, semnat recent de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, la Kiev, alături de Georgia și Ucraina. Despre aceasta Dodon a declarat la NTV.

„Ce are Moldova din tot acest joc? Înțeleg poziția Ucrainei și Georgiei, care vor să adere la NATO. Moldova unde se bagă? Nu are cu ce se ocupa? Noi nu avem problemele noastre? Iată nu știm cum să rezolvăm problema transnistreană. Poziția noastră principală este că acest act trebuie și va fi anulat.

De ce să implici problema securității regionale? Cum să pui semnătura pe așa ceva? Asta ce înseamnă? Blocuri militare? NATO împotriva Rusiei?

Înțeleg alte angajamente de reforme, de alte acțiuni, dar pe securitate de ce să te bagi? Ciocoi a spus că documentul nu prevede nimic deosebit, dar compartimentul pe securitate regională asta ce este?”, a mai precizat Igor Dodon.

In this article