Igor Dodon, către moldovenii care revin de Paște acasă: Cel mai mare cadou pe care-l putem face celor apropiați, este să nu-i expunem riscului

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a îndemnat moldovenii care se află în țară dar și conaționalii de peste hotare să respecte cu strictețe în perioada sărbătorilor pascale regulile...

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a îndemnat moldovenii care se află în țară dar și conaționalii de peste hotare să respecte cu strictețe în perioada sărbătorilor pascale regulile impuse de autorități pentru a nu agrava și mai mult răspândirea COVID-19.

”Cel mai mare cadou pe care-l putem face celor apropiați, este să nu-i expunem riscului nici pe ei, nici pe noi”, a declarat președintele după ședința Centrului Unic de Comandă, care a avut loc duminică seara.

Președintele a anunțat că, în zilele următoare, va discuta cu Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, Vladimir, și cu episcopii din țară despre acțiunile comune care vor fi întreprinse pentru a minimiza la maximum riscul răspândirii infecției în perioada pascală, când mulți moldoveni merg la părinți și la slujbele de înviere. Șeful statului a anunțat că autoritățile sunt dispuse că acorde Bisericii tot suportul logistic necesar.

Președintele a venit și cu un mesaj separat către moldovenii de peste hotare. Șeful statului i-a îndemnat pe conaționalii noștri de peste hotare să se abțină în această perioadă de a reveni acasă pentru a nu-i expune pericolului pe cei dragi. Potrivit lui Dodon, în acest an e vital pentru sănătatea fiecăruia să accepte situația care este în toată lumea și să manifeste înțelegere.

”Va trece acest vârf. Veți reveni la vară, la toamnă, dar nu în această perioadă de risc sporit. Abțineți-vă în această perioadă de a reveni masiv acasă”, a fost îndemnul lui Igor Dodon.

In this article