Igor Dodon: Avem suficiente medicamente, utilaje medicale și spații în spitale pentru a gestiona criza COVID-19

Președintele Igor Dodon susține că autoritățile Republicii Moldova țin sub control criza provocată de coronavirusul de tip nou. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că...

Președintele Igor Dodon susține că autoritățile Republicii Moldova țin sub control criza provocată de coronavirusul de tip nou. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” că teste și medicamente sunt suficiente, iar în spitale sunt amenajate spații suficiente cu utilajele medicale necesare pentru a interna atât persoanele infectate, cât și cele suspecte.

Șeful statului a reiterat că autoritățile iau în calcul patru scenarii de evoluție a crizei. Scenariul unu prevede câteva cazuri confirmate, doi – până la 400 de cazuri, trei – până la o mie și patru – peste 1500 de cazuri depistate.

”Pentru fiecare scenariu avem protocoale separate pe care le vom respecta”, a declarat președintele Igor Dodon.

Șeful statului a amintit că pe parcursul ultimilor ani Moldova s-a confruntat cu mai multe situații de criză și le-a făcut față.

Potrivit datelor oficiale, zilnic în Moldova sunt înregistrate 40 de cazuri suspecte de coronavirus. Șeful statului a precizat că toate cele șase cazuri confirmate sunt importate, persoanele bolnave au revenit recent din Italia. Președintele și-a exprimat speranța că nu vor fi cazuri de răspândire a virusului pe teritoriul țării.

In this article