Igor Dodon atenționează: exporturile de mărfuri către Federația Rusă vor fi stopate, dacă Maia Sandu devine președinte

Exportul de mărfuri moldovenești în Federația Rusă va fi blocat, dacă Maia Sandu va deveni președinte al Republicii Moldova. Asta înseamnă că mii de tone de fructe vor...

Exportul de mărfuri moldovenești în Federația Rusă va fi blocat, dacă Maia Sandu va deveni președinte al Republicii Moldova. Asta înseamnă că mii de tone de fructe vor rămâne să se strice pe dealuri. Despre aceasta Igor Dodon a declarat în cadrul unui briefing de presă.

„Noi am deblocat piețele din est și din vest, ceea ce e bine pentru agricultorii din Republica Moldova. Ce face Maia Sandu? Numește Rusia agresor, dușman al Republicii Moldova. Ce înseamnă asta, dacă Maia Sandu devine președinte – se blochează exportul?  Cum vei negocia cu cei pe care îi numești agresori, tirani, dușmani?”, a declarat Dodon.

În context, președintele a venit cu un apel către fermieri.

„Stimați agricultori, în special cei din nordul țării, cei care ați exportat merele în Rusia anul trecut și nu au înghețat pe câmp, ca în 2014, când Maia Sandu era în Guvern. Dar 240 de mii de tone de mere anul trecut s-au dus în Rusia. Ce faceți cu un așa preț ședințe care numește Rusia agresor? Rămân merele pe câmp? Facilitățile pe care eu le-am negociat expiră la 1 ianuarie 20201. Ce facem cu așa președinte?”, a întrebat Igor Dodon.

In this article