Igor Dodon a vizitat șapte localități din raionul Ocnița

Președintele PSRM, Igor Dodon, a vizitat, azi, mai multe localități din raionul Ocnița. În satul Sauca, cetățenii și-au exprimat încrederea că echipa Comuniștilor și Socialiștilor va reuși să...

Președintele PSRM, Igor Dodon, a vizitat, azi, mai multe localități din raionul Ocnița. În satul Sauca, cetățenii și-au exprimat încrederea că echipa Comuniștilor și Socialiștilor va reuși să le facă o viața mai bună.

„Oamenii așteaptă drumuri bune și curate, iluminat stradal, apă și canalizare, altfel spus comodități firești pentru secolul 21. Ei așteaptă reparația casei de cultură, dotarea cu mobilier a grădiniței din sat”, a scris Dodon pe Facebook.

Agricultorii din satul Verejeni s-au interesat despre șansele ca roada adunată de ei în acest an să ajungă pe piața de desfacere din Rusia, fără taxe vamale.

“Le-am promis că voi depune eforturi ca să convingem partenerii noștri de la Moscova să prelungească din nou facilitățile pentru exportul produselor moldovenești, așa cum a fost din 2018 până în această primăvară”, spune Dodon. 

În orașul Frunze din raionul Ocnița a fost discutată o problemă mai veche, după ploile torențiale mai multe drumuri erau inundate.

„La propunerea echipei socialiștilor, din bugetul de stat au fost alocați 150 000 de lei pentru amenajarea sistemului de scurgere pluvială. Am alocat din buget și peste 3 000 000 de lei pentru construcția apeductului. Oamenii ne-au mulțumit că au apă potabilă deja în casele lor”, a mai anunțat președintele PSRM. 

Iar la întrevederea din Bârnova, unde au participat peste 200 de cetățeni, s-a vorbit despre apeductul care va fi construit datorită suportului PSRM.

“Pentru construcția apeductului s-au alocat din bugetul de stat 1 milion de lei, iar alte 600 de mii, din bugetul local. Pentru gazificarea localității s-au oferit peste 1 milion de lei, iar 31 de locuințe sunt deja conectate la sistemul de distribuție a gazului. Cu ajutorul nostru, s-au acordat 1,5 milioane de lei pentru reparația drumurilor din sat. Grație deputaților noștri, pentru reparația Casei de Cultură din Bârnova s-au dat 200 de mii de lei. Acestea sunt fapte reale, măsuri care fac viața oamenilor mai bună”, a mai scris Igor Dodon.

In this article