Igor Dodon a transmis un mesaj de felicitare moldovenilor

Astăzi îl prăznuim pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, unul dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe şi un mare teolog creștin. Cu această...

Astăzi îl prăznuim pe Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, unul dintre cei mai importanţi părinţi ai Bisericii Ortodoxe şi un mare teolog creștin. Cu această ocazie președintele PSRM Igor Dodon i-a felicitat pe creștini.

„Sfântul Vasile cel Mare a depus eforturi susţinute pentru organizarea bisericii, a luptat pentru drepturile clerului și a propovăduit credinţa ortodoxă. A acordat o mare atenţie săracilor, celor asupriți, a întemeiat mai multe biserici, spitale, aziluri și a inițiat numeroase acte de caritate.

Tot în această zi, poporul nostru păstrează frumoasa  tradiţie de a sărbători Anul Nou pe stil vechi și respectă mai multe datini și obiceiuri legate de această sărbătoare.

Transmit sincere felicitări și un An Nou prosper tuturor cetățenilor precum și celor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare.

La Mulți Ani!” , a scris Igor Dodon.

In this article