Igor Dodon îi îndeamnă pe Chicu și Mureșan să renunțe la critici

“Republica Moldova beneficiază de un sprijin generos din partea partenerilor externi, acest lucru s-a văzut și în timpul crizei pandemice pe care o traversăm, lucru pentru care le...

“Republica Moldova beneficiază de un sprijin generos din partea partenerilor externi, acest lucru s-a văzut și în timpul crizei pandemice pe care o traversăm, lucru pentru care le suntem deplin recunoscători. Asta este ceea ce cu adevărat rămâne important în relația noastră”.

Cu acest mesaj a venit președintele țării, Igor Dodon, după situația tensionată, care s-a creat după declarațiile premierului Ion Chicu și a europarlamentarului român Siegfried Mureșan.

Șeful statului a reiterat că pledează pentru o politică externă echilibrată.

“Constat cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari, care pe parcursul ultimilor ani par a fi mai degrabă membrii ai unor partide de opoziție din Republica Moldova și au o abordare partizană în ceea ce privește interesul cetățenilor noștri, una care creează adesea tensiuni și distorsionează realitățile din țara noastră”, se mai arată în mesajul lui Igor Dodon.

In this article