Igor Dodon a inspectat terenurilor agricole din Găgăuzia

Președintele țării, Igor Dodon, a fost într-o vizită de lucru în Găgăuzia. Șeful statului a inspectat terenurile agricole și a discutat cu fermierii locali. Potrivit datelor oferite de...

Președintele țării, Igor Dodon, a fost într-o vizită de lucru în Găgăuzia. Șeful statului a inspectat terenurile agricole și a discutat cu fermierii locali. Potrivit datelor oferite de autoritățile locale, în 2020, întreprinderile agricole din Găgăuzia au semănat peste 38 de mii ha de grâu de iarnă, aproximativ 7 mii ha de orz de iarnă și 3,3 mii ha de rapiță. Dar, din cauza iernii fără zăpadă și a secetei severe, cerealele au avut de suferit.

“Autoritățile autonomiei, împreună cu fermierii, fac tot posibilul pentru a asigura securitatea alimentară a țării și pentru a nu admite lipsa de pâine în regiune. Am menționat că susținerea sectorului agroindustrial este o prioritate pentru actuala guvernare”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a avut întrevedere cu bașcanul, Irina Vlah. Oficialii au punctat mai multe probleme cu care se confruntă autonomia. Ulterior, președintele a mers la Spitalul Raional din Comrat unde, în unul din blocurile instituției, a fost deschis Centrul COVID-19.

„Pacienții sunt plasați câte unul în saloane care sunt asigurate cu wc-uri și cabine de duș separate. Spitalul din Comrat dispune de echipamentele de protecție necesare și aparate pentru ventilarea artificială a plămânilor. În prezent, aici se află 33 de persoane dintre care 22 sunt testate pozitiv”, a declarat președintele.

Igor Dodon s-a familiarizat și cu activitatea companiei turcești „Onur Taahhüt”, specializată în construcția drumurilor și a infrastructurii rutiere.

„În cei aproape 40 de ani de existență, compania turcă a implementat numeroase proiecte în diferite țări ale lumii, inclusiv în Republica Moldova. Timp de peste un an de când compania a demarat activitatea în Găgăuzia, aici au fost create 400 de locuri muncă”, a menționat Igor Dodon.

 

In this article