Igor Dodon a explicat de ce sancțiunile aplicate în perioada de urgență nu pot fi anulate

Președintele țării, Igor Dodon, le-a răspuns cetățenilor, inclusiv politicienilor, care cer anularea sancțiunilor și amenzilor care au fost aplicate în perioada de urgență. ”Dacă se vor anula acum...

Președintele țării, Igor Dodon, le-a răspuns cetățenilor, inclusiv politicienilor, care cer anularea sancțiunilor și amenzilor care au fost aplicate în perioada de urgență.

”Dacă se vor anula acum toate sancțiunile, cel mai probabil în toamnă putem să avem un nou val, credeți că cineva va respecta restricțiile? De aceea, eu vreau ca toți cetățenii să fie înțelegători. Eu știu că o parte din societate solicită să fim și mai duri. Cer celor din organele de menținere a forței să fim destul de corecți în relațiile cu cetățenii. Dar și cetățenii să conștientizeze că dacă încalcă ceea ce este decis în timpul situației de urgență, atunci vor fi penalizați”, a declarat șeful statului după ședința Centrului Unic de Comandă.

Primarul de Bălți Renato Usatîi și activistul Pavel Grigorciuc au organizat, azi, un protest, care a eșuat. La manifestație au venit doar vreo 20 de cetățeni cu tot cu echipele de jurnaliști și polițiști în civil. Protestatarii au cerut anularea amenzilor aplicate în perioada de pandemie.

In this article