Ieri, dușmani de moarte, azi se declară parteneri politici: Andrian Candu a recunoscut că discută des cu Renato Usatîi

Liderul grupului Pro Moldova din Parlament, Andrian Candu, a recunoscut, în cadrul unei intervenții live pe Facebook, că este în comunicare permanentă cu liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi....

Liderul grupului Pro Moldova din Parlament, Andrian Candu, a recunoscut, în cadrul unei intervenții live pe Facebook, că este în comunicare permanentă cu liderul “Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

“Renato Usatîi este o persoană deosebită. Chiar săptămâna trecută am avut un schimb de opinii la telefon, deoarece dumnealui s-a ocupat de problema diasporei, cu conaționalii noștri care erau blocați. Am mai discutat subiecte economice, legate de lupta cu pandemia. E bine să comunicăm, chiar dacă suntem diferiți”, a spus Andrian Candu.

Acesta a precizat că dialogul cu partidul lui Usatîi va continua şi în perioada următoare.

“Cu siguranță, ne vom consolida şi nu doar partidele pro-europene, ci toţi cei care s-au săturat de această mizerie şi ciumă roșie”, a mai spus liderul Pro Moldova.

Acum un an, Andrian Candu și Renato Usatîi se acuzau reciproc de mai multe ilegalități. Astfel, primarul de Bălți a declarat de nenumărate ori că Andrian Candu este implicat în furtul miliardului. Usatîi a publicat și raportul Kroll 2, în care apar unele companii, ce-i aparțin lui Vlad Plahotniuc și Andrian Candu.

Andrian Candu, la rândul său, l-a acuzat pe Usatîi că spune minciuni și i-a sugerat să scrie romane. “Poate va reuși ca scriitor, dacă nu a reușit ca om politic”, spunea Candu despre noul său prieten.

Totodată, fostul președinte al Parlamentului îl amenința pe Usatîi cu închisoarea, când primarul de Bălți era fugar și declara că vrea să revină în Moldova.

„Îl mai caută câteva instituții, așa înțeleg, dar las să vină. Reveniți, dragi prieteni, acasă. Dar el unde se consideră acasă aici sau la Moscova?”, spunea Candu în 2019.

In this article