Î.M. Regia „Autosalubritate” modernizează gestionarea deșeurilor. Ion Ceban: „Chișinăul devine un model național”

Î.M. „Regia Autosalubritate” a reușit, într-un timp scurt, să modernizeze și să îmbunătățească semnificativ sistemul de gestionare al deșeurilor municipale. Potrivit Primarului General, Ion Ceban, investițiile mari și...

Î.M. „Regia Autosalubritate” a reușit, într-un timp scurt, să modernizeze și să îmbunătățească semnificativ sistemul de gestionare al deșeurilor municipale.

Potrivit Primarului General, Ion Ceban, investițiile mari și proiectele implementate au pus bazele unui viitor mai curat și mai sustenabil pentru orașul nostru, datorită următoarelor obiective atinse de operatorul municipal de salubrizare:
-Construirea a două stații moderne de tratare a levigatului și achiziționarea utilajelor performante pentru gestionarea Depozitului Municipal de la Țînțăreni;
-Prin contractarea serviciilor de sortare, cantitatea de deșeuri care ajung la Depozitul Municipal de la Țînțăreni s-a redus semnificativ
-Lansarea unei ample campanii de informare, care a implicat cetățenii în eforturile de sortare a deșeurilor la sursă.

„Grație implementării cu succes a Proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de Primăria Chișinău, BERD, BEI (MF) și E5P, Î.M. Regia „Autosalubritate” a achiziționat 3.000 de containere noi de o calitate superioară, îmbunătățind astfel infrastructura de colectare a deșeurilor; a investit în procurarea a 8 cap tractoare și 8 semiremorci pentru transportul eficient al deșeurilor; a cumpărat 6 autospeciale, cu încărcare laterală, de model MAN pentru colectarea deșeurilor, sporind eficiența operațiunilor de colectare a deșeurilor; a achiziționat 30 de camioane Renault, cu încărcare spate, reprezentând cel mai mare lot de autospeciale din istoria Republicii Moldova”, a declarat edilul.

De asemenea, subliniază Ion Ceban, cu sprijinul continuu al partenerilor internaționali, operatorul municipal de salubrizare urmează să finalizeze cu succes și cea de-a II-a fază a Proiectui „Deșeuri Solide Chișinău”, care include închiderea și recultivarea gunoiștei temporare din sectorul Ciocana al Capitalei și construcția unei noi stații de transfer care va optimiza procesul de colectare și sortare a deșeurilor, contribuind la creșterea ratei de reciclare.

Primăria Capitalei reiterează că, doar împreună putem contribuim la crearea unui Chișinău mai curat și mai sănătos pentru generațiile viitoare.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article