Hezbollah a lansat atacuri asupra unei baze militare israeliene

Hezbollah a anunțat marți că a vizat “Baza Dado” din apropierea orașului Safed, în nordul Israelului, cu două salve de câte 90 de rachete, ca răspuns la bombardamentele...

Hezbollah a anunțat marți că a vizat “Baza Dado” din apropierea orașului Safed, în nordul Israelului, cu două salve de câte 90 de rachete, ca răspuns la bombardamentele intense ale Israelului asupra Libanului. Aceste atacuri vin după o noapte de raiduri israeliene, care au avut ca rezultat peste 500 de morți în Liban, amplificând temerile de escaladare a conflictului în regiune.

În declarațiile grupării șiite pro-iraniene, Hezbollah a afirmat că acțiunile lor sunt în apărarea Libanului și a poporului său. Armata israeliană a confirmat detectarea a aproximativ 20 de tiruri de rachete și a desfășurat bombardamente intense în sudul Libanului și în valea Bekaa, vizând aproximativ 1.600 de “ținte teroriste”.

Bilanțul victimelor din atacurile israeliene de luni a fost actualizat la 558 de morți și aproximativ 1.650 de răniți, iar aceste bombardamente reprezintă o intensitate fără precedent de la începutul schimburilor de focuri transfrontaliere în octombrie 2023. Conflictul continuă să genereze îngrijorări serioase cu privire la o posibilă conflagrație în regiune, la aproape un an de la izbucnirea războiului în Fâșia Gaza.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article