Guvernul va aloca peste 25 milioane de lei pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților contaminaţi cu COVID-19

Peste 25 de milioane de lei vor fi alocaţi din fondul de intervenție al Guvernului autorităților administrației publice centrale și locale, pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților contaminaţi cu...

Peste 25 de milioane de lei vor fi alocaţi din fondul de intervenție al Guvernului autorităților administrației publice centrale și locale, pentru acordarea indemnizațiilor unice angajaților contaminaţi cu COVID-19 din sistemul medical, precum și altor angajați care au contractat infecția în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, la şedinţa Cabinetului de miniştri.

Conform hotărârii Executivului, aproape 8,3 milioane de lei va primi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, peste trei milioane – Ministerul Afacerilor Interne şi circa 3,3 milioane de lei – Consiliul Municipal Chişinău.

De asemenea, bani pentru indemnizaţiile destinate angajaţilor infectaţi cu coronavirus vor primi Centrul Naţional Anticorupţie, consiliile locale din ţară, executivul UTA Gagauz-Yeri.

Autoritățile publice vor perfecta documentele necesare pentru finanțarea cheltuielilor respective, prin intermediul instituțiilor în care activează persoanele beneficiare.

Angajaţii infectaţi cu COVID-19 vor beneficia de indemnizaţii unice în valoare de 16 mii de lei, în conformitate cu Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 17 din 13 aprilie 2020.

In this article