Guvernul și-a angajat răspunderea pentru Legea Bugetului de Stat și Legea cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar

Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului asupra modificărilor la mai multe legi, printre care Legea Bugetului de Stat și Legea cu privire la sistemul unitar de salarizare...

Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului asupra modificărilor la mai multe legi, printre care Legea Bugetului de Stat și Legea cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

Modificările prevăd majorarea salariilor angajaților din instituțiile medicale: de la 1 septembrie 2020 – cu 30%, de la 1 ianuarie 2021 – cu încă 30% și cu 40% in prima jumătate a anului viitor.

De asemenea, Guvernul a stabilit alocarea unui suport unic de 700 de lei pentru pensionarii cu o pensie mai mică de 3 mii de lei.

Prin aceleași modificări, Guvernul a majorat Fondul de subvenționare în agricultură cu 100 de milioane de lei.

De asemenea, s-a stabilit alocarea a 50 de milioane de lei pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii. Alte 20 de milioane de lei au fost alocate pentru implementarea programului ”Prima casă 6”, destinat angajaților în structurile de forță.

In this article