Guvernul se întrunește pentru a vota Bugetul Public Național și Politica bugetar-fiscală

Guvernul se întrunește, în această seară, în ședință pentru a aproba proiectele bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului fondurilor asigurării de asistență medicală și Politica...

Guvernul se întrunește, în această seară, în ședință pentru a aproba proiectele bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetului fondurilor asigurării de asistență medicală și Politica bugetar-fiscală. Premierul Ion Chicu a anunțat, după ședința cu președintele Igor Dodon, că cele patru documente vor fi remise imediat Parlamentului spre aprobare.

”Bugetul pentru anul viitor este un buget care reflectă situația actuală și vine să susțină ramurile prioritare. Cele mai mari majorări vor fi în medicină, atât sub aspect de remunerare a personalului medical, cât și pentru consolidarea bazei tehnico-materiale a sistemului medical. Doar majorarea salariilor cu 30% din 01 ianuarie 2021, cumulativ cu majorarea din 01 septembrie, va costa bugetul aproape 2 miliarde de lei. Este un efort al societății pentru a stimula și motiva medicii să rămână în țară și să ne salveze de la multe boli”, a declarat premierul.

De asemenea, bugetul vine cu majorări de salarii și pentru alte categorii de angajați din sectorul bugetar. Totodată, Guvernul nu a renunțat nici la investițiile în infrastructură.

In this article