Guvernul rus va aproba prelungirea termenului de acordare a facilităților pentru exportul produselor moldovenești

Președintele Igor Dodon a declarat că, la începutul acestei săptămâni, Guvernul de la Moscova va aproba hotărârea cu privire la prelungirea termenului de acordare a facilităților pentru exportul...

Președintele Igor Dodon a declarat că, la începutul acestei săptămâni, Guvernul de la Moscova va aproba hotărârea cu privire la prelungirea termenului de acordare a facilităților pentru exportul produselor moldovenești pe piața rusă. Este vorba în primul rând de fructe, vinuri și conserve care vor fi exportate pe piața Federației Ruse fără taxe.

”Este un lucru important pentru susținerea agenților economici”, a declarat președintele după ședința de luni cu speakerul și premierul.

Termenul de acordare a facilităților la exportul produselor moldovenești pe piața rusă urmează a fi extins până la sfârșitul anului 2020. La această înțelegere s-a ajuns în cadrul discuțiilor de la Moscova pe care președintele moldovean le-a avut cu omologul său rus, Vladimir Putin, și Reprezentant Special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, Dmitri Kozak.

In this article