Guvernul creează condiții favorabile pentru amplasarea pe terenurile cu destinație agricolă a obiectivelor de infrastructură a agriculturii și a sistemelor fotovoltaice

Executivul a aprobat modificări la Regulamentul cu privire la modul de transmitere, schimbare a destinaţiei şi schimb de terenuri. Scopul proiectului este de a crea condiții favorabile pentru...

Executivul a aprobat modificări la Regulamentul cu privire la modul de transmitere, schimbare a destinaţiei şi schimb de terenuri. Scopul proiectului este de a crea condiții favorabile pentru amplasarea pe terenurile cu destinație agricolă a obiectivelor de infrastructură a agriculturii și a sistemelor fotovoltaice, fără a schimba destinația  terenurilor. 

Astfel, au fost incluse prevederi ce reglementează procedurile/condițiile pentru amplasarea pe terenurile cu destinație agricolă a halelor de procesare primară a produselor agricole perisabile și a bazinelor de acumulare a apelor pluviale pentru irigare.

De asemenea, au fost integrate unele reglementări cu referire la schimbarea modului de folosință a terenurilor ocupate de sistemele fotovoltaice și schimbarea destinației terenurilor agricole de calitate superioară pentru construcția centralelor electrice eoliene.

 

In this article