Guvernul a decis alocarea a 1,4 milioane de lei pentru recuperarea cheltuielilor legate de deplasarea salvatorilor în Republica Turcia

Cabinetul de miniștri a aprobat alocarea mijloacelor financiare, necesare Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în vederea acoperirii cheltuielilor legate de deplasarea salvatorilor în Republica Turcia. Suma de...

Cabinetul de miniștri a aprobat alocarea mijloacelor financiare, necesare Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în vederea acoperirii cheltuielilor legate de deplasarea salvatorilor în Republica Turcia. Suma de 1,4 milioane de lei va fi acordată din fondul de rezervă al Guvernului.

Misiunea internațională a salvatorilor moldoveni în Turcia a început pe 6 februarie curent. Echipa de intervenție la dezastre, formată din 56 de persoane, dotată cu 12 autospeciale de intervenție complet autonome și cu 2 câini de căutare, s-a implicat în lichidarea consecințelor cutremurelor devastatoare.

Oferta de asistență a fost înaintată Republicii Turcia, prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

In this article