Guvernarea PAS nu va susține proiectele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care prevăd majorarea salariilor angajaților din sistemul medical

Guvernarea PAS nu va susține proiectele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care prevăd majorarea salariilor angajaților din sistemul medical cu 40 la sută, dublarea salariilor pentru asistenții sociali, pentru...

Guvernarea PAS nu va susține proiectele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor care prevăd majorarea salariilor angajaților din sistemul medical cu 40 la sută, dublarea salariilor pentru asistenții sociali, pentru întreg personalul tehnic și cel auxiliar, dar și inițiativa care prevede  indexarea pensiilor și cea cu privire la alocarea unui ajutor unic de o mie de lei pentru fiecare elev din clasele a I-IX-a. Despre aceasta a vorbit președintele Parlamentului, deputatul PAS, Igor Grosu. 

Acesta a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că majoritatea PAS va susține doar ”proiectele bune”. În opinia lui Grosu, inițiativele despre care au vorbit acum două zile deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar fi ”populiste”. 

”Le-am spus și la ultima ședință a Biroului, o să veniți cu inițiative bune, noi o să le susținem. În rest, mai puțin populism. Am urmărit, au început a fi foarte darnici, în special la capitolul pensii, salarii. Nu știu ce s-a întâmplat cu ei, probabil au ajuns în opoziție. O să-i rog să-mi spună și care sunt sursele”, a declarat Grosu.  

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament a anunțat că vor propune forului legislativ mai multe proiecte de lege ce prevăd majorarea salariilor pentru unii angajați din sistemul bugetar, susținerea agricultorilor, introducerea cotei zero pe venitul reinvestit, alocarea a câte o mie de lei pentru fiecare elev din clasele a I-IX, extinderea programului de alimentație gratuită în școli, implementarea unui nou mecanism de indexare a pensiilor care va înlătura decalajul dintre cele mai mici și cele mai mari pensii.

In this article