Guvernarea PAS, criticată de Irina Vlah: Pierdere de încredere și creșterea exodului

În cadrul unei conferințe de presă, Irina Vlah, fondatoarea Asociației „Platforma Moldova”, a făcut declarații dure împotriva guvernării PAS și a prezentat perspectivele platformei pe care o reprezintă....

În cadrul unei conferințe de presă, Irina Vlah, fondatoarea Asociației „Platforma Moldova”, a făcut declarații dure împotriva guvernării PAS și a prezentat perspectivele platformei pe care o reprezintă.

Vlah a subliniat că, în ciuda deciziei Consiliului European privind declanșarea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE, niciun lider politic de la Chișinău nu s-a arătat eurosceptic, evidențiind astfel un pragmatism politic în rândul acestora.
Cu toate acestea, Irina Vlah a avertizat că euforia generată de această decizie ar trebui temperată, deoarece consideră că faza avansurilor geopolitice s-a încheiat. A criticat guvernarea PAS pentru pierderea susținerii și încrederii poporului.
„Actuala guvernare, în acești 2-3 ani, a reușit să piardă încrederea propriului popor – lucru care e demonstrat de ultimele sondajele și recentele alegeri, iar povara guvernării PAS o simțim noi cu toții”, a declarat Irina Vlah.
În analiza ei asupra bugetului pentru anul 2024, Irina Vlah a criticat deficitul propus și a acuzat guvernarea PAS de împingerea țării într-o criză financiară.
„ Pentru anul 2024 guvernarea PAS ne-a aprobat un buget cu un deficit de circa 16 miliarde de lei. 12 miliarde dintre care vor fi folosite pentru deservirea datoriilor externe din anul precedent. Deci această guvernare ne împinge în iadul creditelor de consum”, a menționat Irina Vlah.
Fondatoarea „Platformei Moldova” a evidențiat și creșterea exodului populației, atrăgând atenția asupra faptului că tinerii părăsesc țara din cauza lipsei de perspective.
„ Peste o sută de mii în ultimii doi ani este un indice catastrofal. Tinerii pleacă, pentru că PAS nu le oferă nimic, nu au fost create locuri de munca așa cum au promis PAS”, a adăugat politiciana.
De asemenea, a subliniat că alegerile din noiembrie au arătat că opoziția, inclusiv cea extraparlamentară, este încă puternică.
„ Alegerile din noiembrie au demonstrat că opoziția este încă puternică, că mai există clasa politică puternică, care va veni cu o implementare reală a standardelor europene”, a spus ex-Bașcanul Găgăuziei.
În încheierea conferinței, Irina Vlah a anunțat că „Platforma Moldova” a început elaborarea unor strategii de dezvoltare pentru a scoate țara din criză.
„ În 2024 vom începe prezentarea acestor programe și considerăm că ele vor fi punctul de plecare pentru schimbări în bine în Republica Moldova”, a conchis Irina Vlah.

In this article