Grupul de inițiativă al Maiei Sandu a încălcat legea atunci când a adunat peste 30 de mii de semnături pentru a participa la alegerile prezidențiale

Grupul de inițiativă al Maiei Sandu a încălcat legea atunci când a adunat peste 30 de mii de semnături pentru a participa la alegerile prezidențiale. Despre aceasta a...

Grupul de inițiativă al Maiei Sandu a încălcat legea atunci când a adunat peste 30 de mii de semnături pentru a participa la alegerile prezidențiale. Despre aceasta a scris deputatul Platformei DA Vasile-Andrei Năstase pe Facebook. Parlamentarul a explicat că din punct de vedere legal, nici un candidat nu poate la mod practic să adune peste 30 de mii de semnături.

“CEC-ul și legea a eliberat pentru fiecare grup de inițiativă STRICT o mie de liste a câte 30 de semnături. Deci teoretic și practic nimeni nu putea legal să acumuleze măcar cu o semnătură mai mult peste 30 de mii. Mă întreb ca alegător și cetățean – de unde această fală goală la moldoveni? Numaidecât gardul său să fie măcar cu un cm mai înalt decât al vecinului, altfel are coșmaruri vehemente. Noaptea minții, bezna creierului”, a scris Năstase.

Totodată, deputatul Inga Grigoriu a venit cu detalii despre ilegalitatea comisă de Maia Sandu. Aceasta a scris în comentarii la postarea lui Năstase că “dacă este așa, înseamnă că s-au făcut copii de pe listele originale de subscripție. Reiese că au fost colectate date cu caracter personal ilegal”.

Precizăm că și fostul deputat Grigore Petrenco a declarat că Maia Sandu a lipsit un candidat de dreptul de a participa la alegeri.

“De ce ar trebui să aduci 30 de mii de semnături, când potrivit legii e nevoie de 15-25 de mii? Colectarea mai multor semnături încalcă dreptul altor candidați, iar asta înseamnă că există motiv de a contesta înregistrarea”, a spus Petrenco.

In this article