Grupare infracțională specializată în producerea și comercializarea drogurilor a fost destructurată de către polițiști și procurori

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliție Ciocana și procurorii oficiului Ciocana al Procuraturii...

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliție Ciocana și procurorii oficiului Ciocana al Procuraturii municipiului Chișinău, pe parcursul a 3 luni de zile au documentat și destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în cultivarea plantelor de cânepă și comercializarea marijuanei.

Urmare a documentării activității criminale a grupului au fost reținute 3 persoane, bărbați cu vârstele cuprinse între 42 și 45 de ani,  domiciliați în mun. Chișinău, liderul grupării și două persoane care activau în calitate de curieri, transportând drogurile pentru transmiterea către cumpărători.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile, apartamentele închiriate precum și locurile unde au fost ascunse drogurile, polițiștii au ridicat mai multe pachețele și borcane cu marijuană, masa totală fiind de peste 20 kg.

La fel, au fost ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare, pachețele de tip zip-lock, cântare electronice la scara mică și obiecte utilizate la creșterea și prelucrarea plantelor de cânepă.

Tot în cadrul investigațiilor au fost efectuate achiziții de control, fiind stabilit că un gram de marijuană se comercializa la un preț de 200 – 350 de lei, variind prețul în dependență de calitatea marijuanei.

Astfel, se estimează că, în cazul în care suspecții reușeau să comercializeze drogurile, obțineau un venit de peste 5.000.000 lei.

Dacă vinovăția va fi demonstrată, persoanele reținute riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

La momentul de față în privința persoanelor este aplicată măsura preventivă arest la domiciliu.

 

In this article