Grup infracțional specializat în comercializarea drogurilor prin internet, destructurat

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri al INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției Generale Urmărire Penală al IGP și procurorii PCCOCS, au...

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri al INI, în comun cu ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției Generale Urmărire Penală al IGP și procurorii PCCOCS, au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional, specializat în contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP, marijuană hidroponică și substanțe psihoactive de tip nou (NPS) prin intermediul magazinelor online.

Urmare a documentării activității infracționale  a grupului, a fost identificat liderul grupării,  un bărbat de 28 ani, originar  din  mun. Chișinău. Acesta a stabilit reguli bine determinate de comunicare, subordonare și disciplină între membrii grupării. Totodată, liderul grupării racola noi membri în calitate de curieri pentru transportarea drogurilor din Ucraina în Republica Moldova și plasarea acestora în ascunzișuri.

Ca urmare a intervenției poliției,  au fost reținute două  persoane, liderul grupării și o persoană care activa în calitate de administrator al magazinului online,  cu vârsta de 22 ani, iar în cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile și  apartamentele închiriate,  polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 1,5 kg.

La fel, au fost ridicate telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare internaționale, peste 21 000 de pachețele de tip zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la circa  900 000 de lei.

Fiind examinate înscrisurilor de ciornă depistate în timpul perchezițiilor de la începutul anului 2021 până în prezent,  membrii grupării au transportat și plasat droguri în peste 8 660 de ascunzișuri pe teritoriul țării.

Drogurile, dar și toate obiectele necesare desfășurării activității infracționale  erau aduse pe cale de contrabandă din Ucraina. În ziua reținerii, liderul grupării  ar fi  ridicat o geantă în care se aflau droguri, 21 000 de pachețele zip-lock, 71 bucăți de benzi adezive de diferite culori, cântare electronice, etc.

Dacă vinovăția învinuiților va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 7 la 15 ani.

Acțiunile de reținere au fost desfășurate  cu suportul mascaților de la BPDS „Fulger”

In this article