Grup infracțional – rămas fără pastile Ecstasy și cocaină din Germania de peste 700.000 lei

Ofițerii antidrog ai INI, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS,  au reținut un membru activ al unui grup infracțional specializat...

Ofițerii antidrog ai INI, în comun cu cei ai Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS,  au reținut un membru activ al unui grup infracțional specializat în trafic de droguri din Germania și au ridicat de la aceștia substanțe de peste 700.000 lei.

Mai exact, au fost ridicate peste 2600 pastile Ecstasy și 50 grame de cocaină. Acestea erau aduse în Moldova prin rute de pasageri din Germania, camuflate în obiecte de uz casnic de către liderul grupului. În Moldova, tânărul de 22 de ani, cu rol de depozitar și curier a închiriat un apartament în Chișinău, pentru păstrarea drogurilor. Acolo, drogurile erau divizate în alte cantități angro – a câte 50-100 comprimate, pentru ca mai apoi să fie plasate în ascunzișurile din Chișinău. De acolo, substanțele urmau să fie preluate, în scopul vânzării lor către alte magazine cu activitate pe internet, care le comandaseră pe o aplicație de comunicare criptată.

Ulterior documentării activității grupului infracțional, în data de 24 noiembrie curent, tânărul a fost reținut chiar în momentul în care plasa drogurile în ascunzișuri, după care în privința acestuia a fost aplicat arestul preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor PCCOCS. Captura de droguri a fost indisponibilizată, iar investigațiile continuă pentru tragerea la răspundere a altor membri ai grupului infracțional, inclusiv liderul acestuia care actualmente se sustrage de la urmărirea penală, în statele Uniunii Europene. 

In this article