Grozavu: Sturza e supărat pe Năstase care îi spune Maiei adevărul verde în ochi

Mi-am pus o întrebare firească în momentul în care am citit mesajul kniaziului de Pârjolteni, alias Sturza, adresat lui Andrei Năstase, președintele Platformei DA. Într-un limbaj dulceag acesta...

Mi-am pus o întrebare firească în momentul în care am citit mesajul kniaziului de Pârjolteni, alias Sturza, adresat lui Andrei Năstase, președintele Platformei DA. Într-un limbaj dulceag acesta îi recunoaște meritele, dar vrea să plece. De ce oare?; transmite telegraph.md.

Sturza e supărat, probabil, pe Năstase care îi spune Maiei adevărul verde în ochi.

Vedem cu toții halucinațiile prezidențiale ale Maiei Sandu care îl plagiază pe Sturza. Iar Sturza, care ar trebui să ofere soluții economice pentru a edifica o Basarabie postcovid unită cu țara, subiect abordat cu subiect și predicat de către Andrei Năstase, președintele Paltformei DA, este un politruc. E un prieten de-al lui Diacov, colonelul TASS al măcelului din revoluția română.

El trebuia să ofere miracolul economic al noului tigru al Europei când a fost desemnat candidat la funcția de prim-ministru. Doar că în parlament nu era cvorum. Iar Sturza, care era obligat să publice programul său de guvernare îl ține sub obroc și acum. El, de fapt, nu-l are.

În schimb, aflat în România, unde e un soi de ”vinde-cumpără”, el vrea să exceleze în genul epistolar. Tot el a promovat-o pe sorosista Sandu în România.

Lui nu-i place insistența lui Andrei Năstase, care în cazul desemnării unui guvern temporar ar elimina-o pe această domnișoară țâfnoasă și ar realiza un amplu program de înfrățire, prin semnarea unui nou acord de suport pentru reforma administrației publice în Republica Moldova și l-ar elimina pe Dodon, pregătind astfel terenul pentru unirea noastră în UE.

Apropo, acest obiectiv a fost subliniat în mesajul, adresat cu ocazia Unirii de către Ludovic Orban, președintele camerei deputaților din parlamentul României.

Deci, Năstase a îndemnat-o pe Sandu să respecte prescripțiile democratice, în special recomandările Comisiei de la Veneția care mizează pe omul simplu, dar nu pe elitele politice. Lui asta nu-i place. Și veți afla de ce.

Întrebarea Unirii de la frate la frate e de stringentă actualitate. Ea sună astfel: ”Datorită cui a fost posibilă semnarea acestui acord de colaborare dintre comunele noastre, datorită cui va fi posibilă semnarea Memorandumului cu FMI?, etc”. Răspunsul este unul singur. Toate s-ar datora unui guvern de sacrificiu care va menține cursul european, neacceptând că la guvernare să ajungă Dodon.

”Un sentiment de fatalism şi lehamite domină astăzi la Chişinău, scria acum câțiva ani Sturza. Numai diplomații români par niţel alertaţi. După atâţia ani şi resurse investite în „stabilizare” în Republica Moldova, să te trezeşti în faţa perspectivei de a „pupa mâna” celui care a umilit România cu o insistenţă paranoică!? Sturza se face a nu vedea cine ne aduce la o asemenea stare. Spre marele meu regret, aceasta e Maia Sandu care se bâlbâie, dar nu conduce R.M., cedându-i mereu inițiativa lui Dodon, inclusiv în ceea ce ține de introducerea stării de urgență.

Sturza nici nu ia vorba măcar despre greșelile Maiei Sandu, ceea ce mă duce la gândul că liderul Platformei DA este tratat cu ironie pentru adevărurile spuse pe parcursul anilor și că aceste adevăruri nu-i convin.

Sturza, despre care Diacov spunea atunci când era prim ministru că nu are în anticameră mai niciodată oameni și că asta îl deranjează nu are niciun interes național. El îi critică pe toți cu excpeția Maiei Sandu. Știți de ce? Deoarece aceasta nu-l consideră oligarh. El ca și ea face parte din tabăra soriștilor. Apropo, înainte de o emisiune televizată, în cadrul căreia l-am întrebat de ce nu deschide o bancă țărănească pentru a-i asigura pe micii producători, el a căzut de acord că ar fi binevenită o asemenea instituție financiară. Dar nu a deschis-o niciodată. Eu am făcut trimitere la o carte a lui George Soros, intitulată ”The Crisis Of Global Capitalism: Open Society Endangered Hardcover.” Sturza s-a lăudat atunci să el o are cu autograf. Dar nu a citit-o. Acum nu mai am pentru el nicio replică vizând criticile pe care ar trebui să le formuleze în adresa Maiei, învinuită, pe drept cuvânt de intenția de a crea o guvernare și un parlament sorosist de duzină.

Andrei Năstase, spre deosebire de ea, a declarat chiar ieri, iar profesorul Dan Dungaciu a reiterat că Sandu rămâne singură din cauză că nu-și îndeamnă colegii de partid să creeze o largă alianță națională care ar asigura ireversibilitatea parcursului european românesc al R.M. Apropo, ieri, în cadrul emisiunii ”Punctul pe Azi” de la TVR, Năstase a fost întrebat de două ori despre această posibilă alianță și de două ori răspunsul a fost același. Ca să învingem și să salvăm oamenii avem nevoie de unitate. Ridicarea baricadelor dodoniste împotriva celor sorosiste va conduce la o dramă națională.

Evident, Năstase este atacat pentru adevărurile durute spuse de către trolii maioiști. Dar , cu toate acestea, datorită intransigenței de care dă dovadă doar el și echipa sa, considerată cea mai competentă, e capabil să asigure finalizarea acestui extrem de lung proces cu numele Unirea inteligentă. El va avea loc, indiferent de voința lui Sturza care vrea să ajungem iarăși să primim salariul în ”caloși și votkă” de la Maia.

Autor: Vasile Grozavu

In this article