Grecii sunt răsplătiți cu până la 3.000 de euro pentru denunțarea evazioniștilor fiscali

Guvernul grec oferă recompense de până la 3.000 de euro pentru identificarea evazioniștilor fiscal. Cetățenii pot câștiga acest bonus folosind aplicația “appodixi” pentru a verifica autenticitatea și transmiterea...

Guvernul grec oferă recompense de până la 3.000 de euro pentru identificarea evazioniștilor fiscal.

Cetățenii pot câștiga acest bonus folosind aplicația “appodixi” pentru a verifica autenticitatea și transmiterea chitanțelor fiscale către Autoritatea Independentă pentru Venituri Publice (AADE). Această inițiativă este parte a unui proiect de lege menit să combată evaziunea fiscală și va fi prezentată în curând.

Aplicația a avut deja peste 235.000 de descărcări, iar numărul utilizatorilor ar putea crește semnificativ odată cu lansarea bonusului. Până în prezent, au fost înregistrate 135.000 de plângeri prin intermediul aplicației, dintre care 75.000 au fost anonime.

De asemenea, Ministerul Economiei și AADE au lansat o platformă digitală pentru cetățeni care le permite să transmită plângeri și informații cu privire la corupție, evaziune fiscală și încălcări ale dispozițiilor vamale.

Aceste măsuri vizează sporirea transparenței fiscale și combaterea practicilor ilegale.

In this article