Gonța: Cum să dau o știre la TV despre ridicarea imunității lui Ilan Șor și Marinei Tauber, fără ca lumea sa râdă?

Solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a le fi ridicată, din nou, imunitatea lui Ilan Șor și a Marinei Tauber, provoacă glume în studiorile de televiziune. Jurnalistul...

Solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, de a le fi ridicată, din nou, imunitatea lui Ilan Șor și a Marinei Tauber, provoacă glume în studiorile de televiziune. Jurnalistul Gheorghe Gonța l-a întrebat pe invitatul său, Octavian Țâcu, la emisiunea pe care o moderează, cum să facă știre din asta, în așa fel încât lumea să nu râdă de el. Interlocutorul i-a răspuns că această situație a devenit una anectodică și a spus și un banc, care, potrivit lui, circulă deja prin Republica Moldova.

„Marina Tauber, deja pentru a doua oară, a fost anunțată că rămâne fără imunitate. Ilan Șor cred că deja a 12-a oară. Cum să dau eu știrea asta la TV, astfel încât lumea să nu râdă?”, a întrebat moderatorul.

„Eu am auzit ultimul banc, cel mai celebru, care azi circulă în toată Republica Moldova. Cică la Ilan Șor nu se ridică, prin urmare, Parlamentul i-o ridică de atâtea ori”, i-a răspuns Octavian Țâcu.

În context, moderatorul a atras atenția că, în pofida tuturor hărțuielilor și presiunilor, Partidul „ȘOR” are o creștere constantă în sondaje și rămâne în topul încrederii populației.

„Cum vă explicați faptul că orice sondaj de opinie, până și cele făcute la comanda PAS, arată că Partidul „ȘOR” este pe locul trei? Orice ai face, partidul acesta este în top”, a menționat jurnalistul.

De cealaltă parte, invitatul din platou a explicat că Partidul „ȘOR” rezistă datorită acțiunilor sale sociale și faptului că principala sa preocupare este combaterea sărăciei.

„Pentru că el și-a asumat o clauză socială prin excelență. El lovește exact în cel mai vulnerabil punct al societății noastre – în sărăcie. Și face asta de ani de zile. Mașinile pe care el le încarcă și le duce prin sate, magazinele sociale, OrheiLand și multe alte chestiuni. Am fost La Cucuruzeni și am văzut un părculeț amenajat, câteva baterii solare. Gata! Omul (primarul – n.n.) nici măcar nu este din sat, a venit acolo cu imaginea lui Șor și a câștigat alegerile. Partidul „ȘOR” are impact prin denumirea sa și acțiunea socială pe care o face prin excelență, de foarte mult timp”, a subliniat Octavian Țâcu.

Amintim că joi,19 mai, deputații au primit o nouă solicitare din partea Procuraturii Generale, prin care li se cere să încuviințeze repetat ridicarea imunității deputatului Ilan Șor. Asta după ce, acum câteva luni, aceasta i-a mai fost ridicată de tocmai nouă ori. Aceeași solicitare o vizează și pe a doua persoană din partidul condus de Șor, Marina Tauber, care, de asemenea, a fost lipsită și anterior de imunitate și chiar reținută, la indicația aceluiași procuror general interimar Dumitru Robu, în anul 2019. Ulterior, dosarul penal a fost clasat, ca fiind unul pur politic, iar șeful procuraturii de la acea vreme, Alexandr Stoianoglo, a venit în Parlament și i-a prezentat scuze publice Marinei Tauber, în numele instituției, pentru prejudiciul cauzat.

In this article