Gimnaziul din Cucuruzeni a fost inaugurat de echipa lui Ilan Șor după reparație capitală

Lucrările de renovare a пimnaziului din comuna Cucuruzeni, desfășurate în cadrul unui amplu proiect inițiat de echipa lui Ilan Șor din raionul Orhei, s-au încheiat cu succes. Instituția...

Lucrările de renovare a пimnaziului din comuna Cucuruzeni, desfășurate în cadrul unui amplu proiect inițiat de echipa lui Ilan Șor din raionul Orhei, s-au încheiat cu succes. Instituția de învățământ a fost inaugurată în prima zi de școală, în prezența conducerii consiliului raional și reprezentanților blocului politic „Victorie”. Acest proiect a fost realizat în cadrul programului de dezvoltare “Orhei – raionul de vis”.

Victor Perțu, fostul vicepreședinte al raionului Orhei, reprezentant al echipei lui Ilan Șor, care a participat activ la realizarea acestui proiect, a remarcat importanța investițiilor în modernizarea instituțiilor de învățământ.

„Echipa lui Ilan Șor a început aceste lucrări de anvergură acum câțiva ani și astăzi vedem roadele acestui proiect. Gimnaziul a fost reconstruit și dotat cu tot necesarul pentru desfășurarea procesului educațional de calitate. De la școala veche au rămas doar pereții: au fost efectuate lucrări de reparație începând de la pardoseală și finalizând cu acoperișul, sistemul de încălzire și de canalizare, cabinetele luminoase dotate cu sisteme de ventilare care vor permite desfășurarea procesului educațional în condiții corespunzătoare celor mai înalte standarde. Pentru blocul „Victorie” este foarte important ca elevii noștri să studieze în condiții decente și să nu le lipsească nimic. Am avut întotdeauna grijă de acest lucru și vom continua să facem acest lucru și în viitor”, a spus Victor Perțu.

La ultima etapă a lucrărilor, care s-a desfășurat în anul curent, a fost complet schimbat sistemul de canalizare. Cel vechi se afla într-o stare deplorabilă din cauza uzurii și era necesară întreprinderea unor măsuri radicale.

„Mulțumim din tot sufletul echipei lui Ilan Șor și autorităților locale pentru sprijinul pe care ni-l oferă constant. Datorită acestui suport, am reușit să ducem lucrările la bun sfârșit, iar elevii noștri se pot bucura de condiții bune de studii”, a spus primarul comunei Cucuruzeni Elena Railean.

La eveniment au mai participat președintele raionului Orhei Vasile Adașan și vicepreședintele raionului Mihail Paciu. La inaugurarea gimnaziului a avut loc o ceremonie de sfințire a instituției de învățământ.

Trebuie remarcat faptul că gimnaziul din Cucuruzeni a fost construit în 1965 și până acum nu au mai fost efectuate lucrări de reparație.

Anterior, cu suportul echipei lui Ilan Șor și al consiliului raional Orhei, condiții bune de educație au fost realizate și în alte instituții școlare și preșcolare din raion.

La realizarea proiectului a contribuit și conducerea raionului Orhei. Anterior, cu suportul echipei lui Ilan Șor, condiții bune de educație au fost realizate și în alte instituții școlare și preșcolare din raion.

In this article