Gheorghe Gonța pleacă de la N4: Mesajul oficial al televiziunii

Jurnalistul Gheorghe Gonța a anunțat recent pe rețelele de socializare că pleacă de la postul de televiziune N4. Într-un scurt mesaj Gonța scrie că astăzi, 16 octombrie, are...

Jurnalistul Gheorghe Gonța a anunțat recent pe rețelele de socializare că pleacă de la postul de televiziune N4. Într-un scurt mesaj Gonța scrie că astăzi, 16 octombrie, are ultima emisiune la acest post TV.

„Ultima mea emisiune la N4. Suntem online cu Vasile Costiuc. Eu vă cuprind”, scrie jurnalistul pe Facebook.

Despre demisia jurnalistului a anunțat și administrația Selectcanalului TV, care a menționat motivul pentru care a fost luată o astfel de decizie.

„Selectcanal TV, fondator al postului de televiziune N4, anunță public că se disociază de poziția angajatului postului de televiziune, Gheorghe Gonța, exprimat recent de către acesta cu privire la apelul său privind opțiunea de vot în cadrul referendumului constituțional din 20 octombrie 2024.

Conducerea Selectcanal TV consideră că fiecare cetățean al Republicii Moldova are dreptul la propria sa viziune politică, dar acest lucru nu ar trebui exprimat public de către jurnaliști prin prisma Codului Deontologic al Jurnalistului.

N4 rămâne angajată să ofere conținut de înaltă calitate, bazat pe informații corecte, relevante și neutre din punct de vedere politic, în interesul publicului nostru”, se arată în comunicatul de presă al N4.

Menționăm că la data de 15 octombrie, Gheorghe Gonța și-a arătat poziția sa față de referendum.

„La referendum avem două opțiuni:
1. Votăm NU.
2. Nu luăm buletinul”, scrie Gonța în postarea sa din 15 octombrie.

Amintim că Gheorghe Gonța este un jurnalist din R. Moldova care moderează emisiunea politică „Puterea a Patra” de la N4 de peste 10 ani. Totuși, în noiembrie 2016 Gonța a plecat de la N4 pe motiv că cineva ar încerca să-i afecteze imaginea. Ulterior, el a moderat emisiunea „Important” de la TVC21 pentru aproximativ doi ani după care s-a reîntors la N4.

Totodată, în ianuarie moderatorul a declarat în cadrul unui interviu că analizează ideea de a pleca din nou de la N4 pentru că proprietarii și directorii postului TV la care activează ar fi presați de anumite persoane.

In this article