Germania va sprijini, în continuare, agenda europeană a Republica Moldova

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut, astăzi, o întrevedere cu noua Ambasadoare a Germaniei în Republica Moldova, Margret Maria Uebber. Șefa Executivului a felicitat diplomata cu prilejul numirii în...

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut, astăzi, o întrevedere cu noua Ambasadoare a Germaniei în Republica Moldova, Margret Maria Uebber. Șefa Executivului a felicitat diplomata cu prilejul numirii în funcție, exprimând convingerea că legăturile solide dintre cele două state vor fi consolidate în continuare, iar colaborarea pe domeniile de interes reciproc va aduce numeroase beneficii cetățenilor ambelor țări.

Șefa Executivului a apreciat sprijinul constant acordat țării noastre de către Republica Federală Germania, în contextul crizelor generate de războiul din Ucraina, dar și asistența tehnică și financiară în implementarea proiectelor care contribuie la modernizarea domeniilor cheie și îmbunătățirea condițiilor de trai al cetățenilor. De asemenea, prim-ministra a subliniat că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul Germaniei în realizarea parcursului european, în contextul obținerii statutului de țară candidată pentru aderarea la UE.

„Avem o sarcină dublă. În timp ce atenuăm impactul războiului și crizei energetice prin care trecem, continuăm reformele inițiate și mergem ferm spre obiectivul nostru strategic – cel de a deschide discuțiile de aderare. Pe această cale, Germania rămâne un partener de încredere pentru noi”, a spus Natalia Gavrilița.

La rândul său, Margret Maria Uebber a confirmat sprijinul Germaniei pentru realizarea agendei europene a Republicii Moldova și promovarea reformelor care vor îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. De asemenea, Ambasadoarea Germaniei a menționat că țara sa este interesată de extinderea investițiilor germane în Republica Moldova, pentru a oferi țării noastre o dezvoltare economică sustenabilă, de care să beneficieze oamenii.

In this article