Germania alocă 20 de miliarde de euro pentru industria cipurilor în următorii ani

Germania intenționează să investească aproximativ 20 de miliarde de euro (22,15 miliarde de dolari) în industria semiconductorilor în următorii ani, a declarat marți Ministerul Economiei, pe fondul îngrijorării...

Germania intenționează să investească aproximativ 20 de miliarde de euro (22,15 miliarde de dolari) în industria semiconductorilor în următorii ani, a declarat marți Ministerul Economiei, pe fondul îngrijorării tot mai mari privind fragilitatea lanțului de aprovizionare și dependența de Coreea de Sud și Taiwan pentru cipuri, transmite breakingnews.

Banii vor fi atrași din Fondul pentru climă și transformare începând cu 2024, a precizat ministerul, adăugând că poate acorda finanțare pentru proiecte individuale doar după aprobarea Comisiei Europene.

Acesta a precizat că producătorul Taiwanez de semiconductori TSMC (2330.TW) și-a exprimat interesul de a investi într-o unitate de producție de semiconductori în Germania și că ministerul se află în contact strâns cu compania în ceea ce privește o decizie de investiție.

Luna trecută, Berlinul a convenit subvenții în valoare de aproape 10 miliarde de euro cu producătorul american de cipuri Intel pentru a construi două facilități în orașul Magdeburg, situat în estul țării.

In this article