Gelozia îl poate lipsi de libertate de până la 15 ani pe un tânăr din Cimișlia

Procuratura Generală informează că, la 26 iulie 2022, un tânăr în vârstă de 28 ani din Cimișlia a fost reținut pe un termen de 72 ore, fiind bănuit...

Procuratura Generală informează că, la 26 iulie 2022, un tânăr în vârstă de 28 ani din Cimișlia a fost reținut pe un termen de 72 ore, fiind bănuit de tentativă la omor, infracțiune prevăzută de art.27, 145 alin.(1) din Codul penal.
Mai exact, potrivit circumstanțelor cazului investigat, în noaptea de 24 iulie 2022, tânărul în cauză, fiind la domiciliul victimei din orașul Cimișlia, care s-a dovedit a fi vecinul său, un bărbat cu vârsta de 43 ani, în urma unui conflict și a unor scene de gelozie, l-a lovit pe ultimul în regiunea capului și al toracelui cu un obiect metalic ascuțit.
În rezultatul acțiunilor infracționale, victima a fost internată în cadrul Institutului de Medicină de Urgentă din municipiul Chișinău, fiind în stare inconștientă gravă.
Precizăm că, făptuitorul s-a sustras de la organele de anchetă, eschivându-se într-o direcție necunoscută. Prin urmare, în rezultatul măsurilor speciale de investigație, persoana vizată a fost stabilită și reținută.
Așadar, în cadrul efectuării acțiunilor de urmărire penală cu participarea acestuia, fiind audiat cu aplicarea mijloacelor audio-video, în calitate de bănuit, acesta și-a recunoscut vinovăția și a dat declarații pe marginea circumstanțelor cazului investigat.
Urmărirea penală pe acest caz este efectuată de către organul de urmărire penală a Inspectoratului de poliție Cimișlia, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii raionului Cimișlia.
În continuare, procurorii urmează să-i aducă la cunoștință acuzațiile, după care vor înainta în instanța de judecată demers cu privire la aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv, pe un termen de 30 zile.
Despre acțiunile relevante pe caz și soluția dispusă vom reveni cu informații suplimentare.
Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atât timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
In this article