Gavrilița vorbește despre posibile probleme de securitate alimentară și cere acțiuni de la Ministerul Agriculturii

Republica Moldova nu va fi ocolită de problemele legate de asigurarea securității alimentare, care va afecta întreaga lume în contextul războiului din Ucraina. Despre aceasta a vorbit premierul...

Republica Moldova nu va fi ocolită de problemele legate de asigurarea securității alimentare, care va afecta întreaga lume în contextul războiului din Ucraina. Despre aceasta a vorbit premierul Natalia Gavrilița, în debutul ședinței de miercuri a Guvernului.
În acest context, șefa Executivului i-a cerut ministrului Agriculturii, Viorel Gherciu, să pregătească un proiect de scrisoare către autoritățile europene cu privire la necesitatea de fertilizanți pentru sectorul agricol din Moldova.
”Vă rog, domnul Gherciu, să scrieți un proiect de scrisoare către UE ca să solicităm ajutor în formă de fertilizanți. Am vorbit astăzi cu președintele Consiliului European despre problemele de securitate alimentară care vor apărea în toată lumea în condițiile războiului din Ucraina. Știu despre eforturile de a deschide noi căi pentru fertilizanți în Asia Centrală pe care le întreprinde ministerul, dar să încercăm să obținem ajutor și din partea Comisiei. Eu voi semna scrisoare, vă rog, să fie toată cantitățile necesare și care alt ajutor avem nevoie”, a spus premierul.
Gherciu a declarat că ministerul întreprinde mai multe acțiuni pentru a diversifica gama de furnizori de fertilizanți și căile de livrare a acestora. Este vorba despre producători din Azerbaidjan, Uzbekistan și Tadjikistan.

In this article