Gara din Hamburg izolată după suspiciuni de infecție cu virus Marburg

Un peron al gării centrale din Hamburg, Germania, a fost izolat miercuri din cauza suspiciunilor că un pasager ar putea fi infectat cu un virus periculos. Conform informațiilor...

Un peron al gării centrale din Hamburg, Germania, a fost izolat miercuri din cauza suspiciunilor că un pasager ar putea fi infectat cu un virus periculos. Conform informațiilor furnizate de un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri, bărbatul și prietena sa au prezentat simptome asemănătoare gripei într-un tren de mare viteză, care călătorea din Frankfurt, relatează BBC.

Cei doi ar fi venit din străinătate, unde au tratat un pacient infectat cu o boală infecțioasă, însă nu au fost oferite detalii suplimentare despre afecțiune. Deși bărbatul, care ar fi fost student la medicină, nu prezenta febră, autoritățile au decis să acționeze preventiv, având în vedere contextul epidemiologic actual.

Echipe de polițiști și pompieri s-au deplasat de urgență la gară, iar cei doi au fost transportați la o clinică specializată. Platforma patru a gării a fost temporar închisă, dar a fost redeschisă după ce s-a stabilit că nu există un pericol iminent pentru călători.

Cei doi pasageri au sosit în Germania din Rwanda, o țară care se confruntă în prezent cu o epidemie de virus Marburg, un virus extrem de periculos care a provocat deja opt decese. Virusul Marburg, care nu se transmite pe calea aerului, poate fi transmis prin expunerea la lilieci și contactul direct cu fluide corporale sau răni deschise.

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că virusul are o rată de mortalitate de aproximativ 50%.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article