Furt de circa 25.000 de lei în Capitală: Un bărbat din Florești, reținut

Un bărbat de  26 de ani, originar din raionul Florești, este cercetat penal fiind suspectat de comiterea a două furturi din locuințe.  La sfârșitul lunii aprilie, polițiștii Inspectoratului de...

Un bărbat de  26 de ani, originar din raionul Florești, este cercetat penal fiind suspectat de comiterea a două furturi din locuințe. 

La sfârșitul lunii aprilie, polițiștii Inspectoratului de poliție Buiucani au fost sesizați de doi bărbați,  locuitori ai sectorului Buiucani din capitală, precum că o persoană necunoscută  ar fi pătruns în locuințele ce le aparțin de pe str. V. Lupu, de unde a  sustras bunuri materiale, bani și bijuterii din aur.

Prejudiciul cauzat se ridică la  25 de  mii de  lei.

La fața locului polițiștii au stabilit că suspectul ar fi pătruns în locuințe prin deteriorarea geamului din termopan.

Urmare a acțiunilor de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat. În cadrul acțiunilor procesual penale bărbatul  și-a recunoscut vina, declarând că o parte din bunuri le-a amanetat contra sumei de 1000 de  lei.

Suspectul  este cercetat penal în stare de libertate pentru furt.

Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă amendă  în mărime de la 32 500 de lei la 67 500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

In this article