Fundașul „Zimbru”, lovit la cap în timpul meciului de sâmbătă, va fi transferat cu elicopterul la un spital din Olanda

Fundașul clubului de fotbal „Zimbru”, Donny Van Iperen, care se află în comă de sâmbătă, 6 august, când în timpul meciului a fost lovit la cap, va fi...

Fundașul clubului de fotbal „Zimbru”, Donny Van Iperen, care se află în comă de sâmbătă, 6 august, când în timpul meciului a fost lovit la cap, va fi transferat joi, 11 august, din Republica Moldova la un spital din Olanda. Informația a fost confirmată pentru TV8.md de către purtătoarea de cuvânt a Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău, Dorina Blîndescu.

„Starea pacientului rămâne a fi în continuarea gravă, stabilă, iar astăzi urmează a fi transferat la un spital din Olanda. Din informațiile pe care le deținem, intervenția SMURD va fi realizată de echipa spitalului din Olanda”, a declarat Dorina Blîndescu.

Fotbalistul olandez care joacă pentru clubul de fotbal Zimbru a fost lovit la cap în timpul meciului cu Dinamo-Auto Tiraspol, din campionatul național. Acesta a fost internat la Institutul de Neurologie si Neurochirurgie din Chișinău, unde a fost format un consiliu din cei mai buni medici de specialitate din țară pentru a monitoriza starea de sănătate a fundașului.

Potrivit clubului de fotbal, familia fotbalistului a ajuns la Chișinău și a fost cazată la hotelul echipei Zimbru.

În urma tragediei, clubul de fotbal a decis ca meciul de sâmbătă, 13  să fie dedicat în susținerea lui Donny. Astfel, toți banii de pe bilete vor fi transferați pentru tratamentul acestuia. Biletele sunt în vânzare pe iTicket și Afisha.md

Fotbalistul Donny van Iperen are 27 de ani și este originar din Sint Pancras, Olanda.

In this article