Funcționarii vamali au anihilat două tentative de scoatere ilicită din țară a peste 55 000 euro

Funcționarii postului vamal Leușeni și ai postului vamal Aeroportul Internațional Chişinău, au prevenit două tentative de scoatere ilicită din țară a mijloacelor financiare.  În primul caz, acționând în...

Funcționarii postului vamal Leușeni și ai postului vamal Aeroportul Internațional Chişinău, au prevenit două tentative de scoatere ilicită din țară a mijloacelor financiare. 

În primul caz, acționând în baza informației operative stabilite de către ofițerii Departamentului antifraudă și conformare, vameșii de la Leușeni au depistat în bagajele personale și asupra unui bărbat în vârstă de 73 ani, cetățean al Italiei, suma de 36000 euro, nedeclarată și ascunsă în vederea transportării ilicite.
De menționat că bărbatul era în calitate de pasager, într-un microbuz ce se deplasa din Republica Moldova spre Italia.

În al doilea caz vameșii de la Aeroport Internațional Chişinău, în conlucrare cu polițiștii de frontieră au depistat în bagajul unui pasager de la ruta Chişinău – Roma, suma de 19450 euro, nedeclarată controlului vamal.

Ambele persoane au comunicat că nu cunoșteau că mijloacele financiare urmau a fi declarate obligatoriu controlului vamal.

În ambele cazuri mijloacele financiare ce depășesc limita permisivă de 10000 euro, au fost ridicate şi sunt pasibile confiscării speciale, iar persoanele riscă să fie sancționate contravențional în conformitate cu prevederile art. 43¹, 287 alin. (10) Cod Contravențional.

In this article