Fugarul condamnat pentru corupție în România, Cristian Rizea, ne îndeamnă să fim alături de Maia Sandu și să votăm PAS

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat de justiția de la București la închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani, îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să...

Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat de justiția de la București la închisoare cu executare pentru trafic de influență și spălare de bani, îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să fie alături de Președintele Republicii Moldova și de fosta echipă politică a acesteia, Partidul Acțiune și Solidaritate, la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

„Pe 11 iulie îi un moment istoric. Moldovenii trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna, să fie alături de Maia Sandu, să aleagă un Parlament pro-european este singura șansă de a așeza Moldova odată pentru totdeauna pe drumul ireversibil către Europa. Acum, la 30 de ani de independență, Dumnezeu va dat această șansă și ne-a dat această șansă că sunt moldovean și eu. Credeți-mă, este ultima pe care o aveți, dacă acum cetățenii Republicii Moldova nu vor înțelege să meargă alături de Maia Sandu și de forțele pro-europene, s-a pierdut totul”, a declarat politicianul-fugar, ieri, 5 mai, în cadrul emisiunii ”Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

În același timp, fiind contactat în data zilei de 3 mai de jurnaliștii de la postul de televiziune Jurnal TV, Rizea declara atunci că va solicita de la Președintele, Maia Sandu, protecție din partea instituțiilor din R. Moldova.

La fel, Cristian Rizea a recunoscut anterior că a dobândit cetățenia Republicii Moldova printr-o lacună legislativă, pentru a scăpa de condamnarea din statul vecin.


Sinteza.ORG amintește că Cristian Rizea, condamnat de justiția de la București, se află în acest moment, din nou la libertate. Acesta fusese arestat toamna trecută după ce fostul Președinte Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească, iar procurorii l-au învinuit de ”fals în declarații la depunerea cererii de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova”.

In this article