FSB recrutează asasini din închisori pentru operațiuni externe, potrivit unei analize

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei recrutează deținuți din închisorile rusești pentru a-i folosi în operațiuni externe, inclusiv asasinate la comandă, conform unei analize a Institutului Robert...

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei recrutează deținuți din închisorile rusești pentru a-i folosi în operațiuni externe, inclusiv asasinate la comandă, conform unei analize a Institutului Robert Lansing. Un exemplu menționat este Baurzhan Kultanov, un fost membru ISIS recrutat de Serviciul 2 al FSB și trimis în Turcia pentru spionaj și organizarea de asasinate. Inițial, planul era ca Kultanov să fie trimis în Ucraina pentru infiltrare, dar în cele din urmă a fost redirecționat în Turcia.

Între timp, Serviciul de informații de securitate al Finlandei (SUPO) avertizează că Rusia recrutează persoane prin rețelele de socializare pentru sabotaj în Europa, prin acțiuni care vizează destabilizarea infrastructurii critice și răspândirea panicii. Agenții recrutați, printre care se numără și foști militanți ISIS, ar putea face parte din celule adormite, răspândite în Europa, pregătite pentru operațiuni viitoare.

FSB se află în centrul acestor activități, folosind documente falsificate pentru a facilita deplasarea agenților în afara Rusiei, iar utilizarea persoanelor din diaspora rusă în operațiuni clandestine este o practică tot mai frecventă.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article