Fruntașii Platformei DA: Maia Sandu, este o oportunistă, care a profitat de mișcarea protestatară din 2015 pentru a se lansa în politică

Lidera PAS, Maia Sandu, este o oportunistă, care a profitat de mișcarea protestatară din 2015 pentru a se lansa în politică și care și-a trădat constant partenerii. Această...

Lidera PAS, Maia Sandu, este o oportunistă, care a profitat de mișcarea protestatară din 2015 pentru a se lansa în politică și care și-a trădat constant partenerii. Această părere apare tot mai des în comentariile fruntașilor Platformei DA, publicate pe rețelele de socializare.

Într-o postare pe Facebook, jurnalistul Nicolae Josan, unul din fondatorii Platformei, o acuză pe Maia Sandu de faptul că s-a lansat în politică pe valul protestelor din 2015 și a profitat de acestea, pentru a-și fonda propriul partid.

“Apariția foarte ciudată a unui partid clonă (PAS) imediat cum a apărut un partid credibil din „stradă” ca Platforma DA, declarând inițial că, „gata, nu se mai ocupă de politică”, a scris Josan.

Acesta îi reproșează liderei PAS și insistența stranie de a-și înainta candidatura la funcția de președinte, în anul 2016, dar și modul dubios în care a cedat funcția de prim-ministru în toamna anului 2019.

“Acea „asumare” din guvernul ACUM, foarte ciudata, neconsultată cu partenerii, dar poate și cu noi votanții „cauzei”, îndeosebi, nu s-a consultat cu partenerii de dezvoltare), astfel, cedând lupta chiar la primele obstacole, nefolosind multiplele variante de compromise”, mai scrie fruntașul PPDA.

La fel de stranie este, în opinia lui Josan, și comportamentul arogant al Maiei Sandu la alegerile repetate din circumscripția Hâncești.

“Purtarea foarte ciudata la Hâncești, prin „rânza” și încăpățânarea provincială „maldavnească” (insistentă cu acea Olesea compromisă din start etc), prin neprofesionalismul în negocierea unui candidat comun, astfel in final pierzand un vot de aur in Parlament”, notează jurnalistul citat.

Liderei PAS i se mai reproșează distrugerea blocului ACUM, prin insistența de a face fracțiuni separate ale PAS și PPDA, dar și organizarea unor acțiuni de protest dubioase și inutile.

In this article