Fraudă în Bălți: Grup infracțional convinge victimele să transmită sume mari sub pretextul unor accidente rutiere

Procuratura mun. Bălți asigură conducerea urmăririi penale în cinci cauze penale, inițiate pe fapte de escrocherie, conexate într-o procedură, constatându-se că în perioada 09 – 20 mai 2024,...

Procuratura mun. Bălți asigură conducerea urmăririi penale în cinci cauze penale, inițiate pe fapte de escrocherie, conexate într-o procedură, constatându-se că în perioada 09 – 20 mai 2024, un grup de persoane a indus în eroare părțile vătămate, pretinzând că rudele acestora sunt implicate în accidente rutiere cu urmări grave. Sub pretextul necesității de bani pentru intervenții chirurgicale sau servicii juridice, au convins victimele să le transmită sumele solicitate, variind între 100.000 lei și 382.000 lei, însușindu-și astfel banii în mod fraudulos.

Suma totală a prejudiciului cauzat prin infracțiune constituie circa 1 milion de lei.

În urma acțiunilor de urmărire penală și de investigație efectuate au fost identificate două persoane, rolul cărora era să se întâlnească cu părțile vătămate și să primească banii solicitați prin escrocherie.

Aceste persoane au fost reținute și și sunt cercetate în stare de arest, conform mandatului emis de instanța de judecată din 24 mai 2024. 

Organul de urmărire penală continuă acțiunile pentru identificarea altor victime ale schemelor infracționale, precum și a complicilor implicați în aceste fapte de escrocherie.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article