Fracțiunea parlamentară PSRM vine cu inițiativa de a anula în acest an examenele de bacalaureat

Fracțiunea parlamentară PSRM vine cu inițiativa de a anula în acest an examenele de bacalaureat. Deputații Nichita Țurcan și Marina Radvan au declarat, în cadrul unui briefing, că...

Fracțiunea parlamentară PSRM vine cu inițiativa de a anula în acest an examenele de bacalaureat. Deputații Nichita Țurcan și Marina Radvan au declarat, în cadrul unui briefing, că propunerea legislativă vine în contextul pandemiei și a evitării riscului de infectare în masă a elevilor și pedagogilor, dar și din cauză că o bună parte a orelor în acest an s-au desfășurat online.

Parlamentarii propun ca să fie aplicată practica anului trecut astfel încât notele de absolvire a liceului să fie calculate din media pe ultimii trei ani de studii. De asemenea, proiectul prevede susținerea opțională a examenelor de bacalaureat pentru liceenii care intenționează să-și continue studiile în instituțiile de învățământ superior de peste hotare. Acest mecanism urmează să fie elaborat de comun acord cu Ministerul Educației.

Totodată, socialiștii propun ca să fie anulate examenele la sfârșit de an școlar pentru elevii din clasa a IX-a și școlile profesionale.

In this article