FOTO // Reacția critică a autorităților locale la inițiativa Maiei Sandu de a vinde străinilor pământurile moldovenești

Președintele raionului Ocnița, Iurii Plopa, a venit cu o reacție critică la inițiativa Maiei Sandu de a le permite străinilor să cumpere pământurile moldovenești. “Am urmărit cu strângere...

Președintele raionului Ocnița, Iurii Plopa, a venit cu o reacție critică la inițiativa Maiei Sandu de a le permite străinilor să cumpere pământurile moldovenești.

“Am urmărit cu strângere de inimă informațiile despre intenția Maiei Sandu de a vinde terenurile noastre agricole la străini. Asta ne-a mai rămas, să ne scoatem de vânzare pământul, casa strămoșească și țara. La mai multe întâlniri cu oamenii din raionul nostru, fermierii s-au arătat îngrijorați că ar putea să rămână, nu doar fără roadă, dar și fără terenurile agricole. Pentru că dacă se dă străinilor dreptul să cumpere pământul agricol, companiile străine vor merge ca tăvălucul de la Nord spre Sud, cumpărând totul în calea lor. Și din stăpâni la noi acasă, fermierii noștri se vor transforma în zilieri la companiile străine. Noi suntem categoric împotriva acordării acestui drept străinilor”, a scris Plopa pe Facebook.

In this article