FOTO // Premierul Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de reabilitare a Coridorului 11

Premierul Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de reabilitare a Coridorului 11, care face legătura dintre satele Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare din raionul Criuleni.  „Este un...

Premierul Ion Chicu a inspectat mersul lucrărilor de reabilitare a Coridorului 11, care face legătura dintre satele Peresecina, Micleşti, Işnovăţ și Hîrtopul Mare din raionul Criuleni. 

„Este un drum foarte important pentru raionul Criuleni și pentru mai multe localități. Este un drum calitativ care a schimbat frumos imaginea localităților. Este un imbold bun pentru dezvoltarea localităților și cred că este un început de reconstruire capitală a infrastructurii drumurilor din întreaga țară”, a spus premierul.

Potrivit contractelor încheiate în luna mai 2019, lucrările au fost divizate în două sectoare. Primul sector, cu o lungime de 18,7 km, este finalizat în proporție de cca 97%, iar valoarea acestuia constituie 99,8 milioane de lei. Cel de-al doilea tronson, de 8,9 km, înregistrează un progres de 99%, iar valoarea se ridică la 63,3 milioane de lei. Precizăm că Banca Mondială a acordat Republicii Moldova un credit în valoare de 80 milioane de dolari pe un termen de 5 ani pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a cca 300 de kilometri de drumuri locale.

 

 

In this article