FOTO // Legăturile dintre finanțarea externă, partidul Maiei Sandu și atacurile asupra sistemului medical din Moldova

Recenta înregistrare video scandaloasă, despre condițiile proaste din spitalul de la Soroca, a fost făcută de angajata unui ONG condus de fostul candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate....

Recenta înregistrare video scandaloasă, despre condițiile proaste din spitalul de la Soroca, a fost făcută de angajata unui ONG condus de fostul candidat al Partidului Acțiune și Solidaritate. Dezvăluirile au fost făcute de către un deputat, care a prezentat pe o rețea de socializare legătura între pacienta respectivă, politică și finanțările externe. 

Video din spital a fost publicat pe Facebook în data de 5 aprilie de către Veronica Suveică, fiind ulterior distribuit masiv, dar și prezentat în știri la mai multe posturi de televiziune. În analiza făcută, deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a evidențiat că Veronica Suveică este coordonator al proiectului FOCUS III al ONG-ului Centru de Resurse pentru Tineret DACIA. Șeful Veronicăi Suveică, adică directorul ONG-ului în care aceasta este angajată, este Ion Babici, președintele organizației PAS Soroca. Babici a fost și candidatul PAS la funcția de primar al orașului Soroca la alegerile din toamna trecută.

Potrivit datelor prezentate de către deputat, în ultimii 10 ani, doar din partea fundației Soros-Moldova, acest ONG a primit o finanțare de aproximativ 100 de mii de dolari americani.

Deputatul își exprimă regretul că această doamnă a atacat personalul medical din spitalul de la Soroca, făcând în acest fel jocul Maiei Sandu, lidera PAS. Totodată, el amintește Maiei Sandu că anume ea în 2013 a inițiat proiectul de închidere a școlilor și a votat, în 2015, pentru închiderea mai multor spitale, inclusiv a spitalului de boli infecțioase din Chișinău, Toma Ciorbă. În concluzie, deputatul subliniază că acești politicieni “nu au nici morală, nici cinste”.

In this article