FOTO // În timp ce în bugetul local au milioane de lei, suburbiile umblă cu „cerșitul” la Primăria Chișinău pentru subvenționare de proiect

În timp ce suburbiile cer subvenții de la Primăria Chișinău pentru proiectele inițiate, în conturile acestora sunt milioane de lei. Ba mai mult, unele suburbii au de la...

În timp ce suburbiile cer subvenții de la Primăria Chișinău pentru proiectele inițiate, în conturile acestora sunt milioane de lei. Ba mai mult, unele suburbii au de la 20 până la 110 milioane de lei sold la sfârșit de an.

Potrivit datelor oficiale în care am intrat în posesie, lider la capitolul este Băcioi, care are în cont 109 milione de lei, bani care trebuiau valorificați, pentru a dezvolta localitatea.

Tot „campion” la capitolul economisire sunt localitățile Codru- 44 milioane, Cricova – 35 de milioane, Stăuceni – 20 de milioane și Durlești – circa 15 milioane.

Toate aceste sume au rămas în conturi, chiar dacă Primăria Chișinău a alocat bani pentru diverse proiecte de infrastructură în anul 2020.

Primarul general, Ion Ceban a declarat de nenumărate ori că pentru anul 2020 au fost alocate circa 100 de milioane de lei pentru suburbii, din bugetul municipal și că este pentru prima dată când așa sumă mare a fost dată pentru suburbii.

Potrivit lui Ceban, banii erau alocați pentru obiectivele educaționale, drumuri de acces, rețele de apă și canalizare.

Iată graficul cu soldul fiecărei suburbii la sfârșit de anul 2020, date în care am intrat în posesie.

In this article