FOTO // Igor Dodon a declarat că statutul Academiei de Științe a Moldovei ca forum de cercetare științifică și educație culturală va fi restabilit

Una dintre prioritățile lui Igor Dodon pentru al doilea mandat la funcția de președinte al țării este restabilirea statutului Academiei de Științe a Moldovei (AȘM) ca forum de...

Una dintre prioritățile lui Igor Dodon pentru al doilea mandat la funcția de președinte al țării este restabilirea statutului Academiei de Științe a Moldovei (AȘM) ca forum de cercetare științifică și educație culturală a țării. Despre aceasta candidatul la prezidențiale a discutat astăzi cu membrii AȘM.

Igor Dodon a menționat că un prim pas deja a fost făcut prin prezentarea, în 2019, unei inițiative de modificare a Codului pentru Știință și Inovare. Proiectul are avizul favorabil al mai multor comisii parlamentare și urmează a fi aprobat de Legislativ.

”Cunosc problemele cu care se confruntă mediul academic din țara noastră și le voi soluționa. I-am asigurat pe academicieni de tot sprijinul echipei noastre în implementarea proiectelor menite să asigure modernizarea și reformarea Academiei de Științe”, a declarat Igor Dodon.

In this article