Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova rămâne în arest la domiciliu

Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova rămâne în arest la domiciliu pentru alte 30 de zile, la solicitarea procurorilor PCCOCS. Măsura a fost dispusă de Judecătoria...

Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova rămâne în arest la domiciliu pentru alte 30 de zile, la solicitarea procurorilor PCCOCS.

Măsura a fost dispusă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, în după amiaza zilei de vineri, 24 februarie 2023.

Solicitarea procurorilor PCCOCS vine după ce aceeași instanță a satisfăcut demersul avocaților inculpatului, prin care acesta nu mai este deținut în arest preventiv, ci la domiciliu.

Potrivit legii, în această fază judiciară a examinării dosarului, procurorii nu erau în drept să conteste acea încheiere judecătorească.

Iurie Topală este acuzat de abuz de serviciu. Acesta a fost extrădat în Republica Moldova, în seara zilei de joi, 3 noiembrie 2022. De pe Aeroportul Internațional Chișinău, el a declarat că nu își recunoaște vina și a refuzat să comenteze acuzațiile procurorilor.

Autoritățile belgiene au acceptat extrădarea lui Iurie Topală, anunțat în căutare internațională pe 23 noiembrie 2021, la solicitarea Inspectoratului de Poliție Centru și PCCOCS, cu scop de arest și extrădare pe canalele OIPC Interpol.

Ulterior, în privința acestuia a fost aplicată măsura de arest preventiv, fiind plasat în Penitenciarul nr. 13. În data de 27 ianuarie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a emis decizia de plasare a lui Topală în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

In this article