Fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă renunță la distincția „Steaua României”

Fostul președinte Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă renunță la distincția „Steaua României, după ce o asemenea distincție a fost acordată preşedintele Curţii de Conturi Marian Lupu, de către...

Fostul președinte Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă renunță la distincția „Steaua României, după ce o asemenea distincție a fost acordată preşedintele Curţii de Conturi Marian Lupu, de către președintele român, Klaus Iohannis.

„În semn de protest față de decorarea de către președintele României, Klaus Iohannis a lui Marian Lupu renunț la aceeași decorație, ordinul „Steaua Romaniei”, pe care am primit-o în anul 2014”, a scris politicianul pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar de Chișinău a menționat că va publica în curând o scrisoare prin care va explica motivele acestui gest și o va depune, zilele viitoare, împreună cu decorația, la Ambasada României din Chișinău.

Amintim că, preşedintele Curţii de Conturi Marian Lupu a fost decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor. Distincţia i-a fost oferită în semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională adusă la dezvoltarea auditului public în context european, pentru integritatea și profesionalismul.

Marian Lupu a devenit preşedinte al Curţii de Conturi în 2019. Înainte de asta, el a deţinut de două ori funcţia de preşedinte al Parlamentului, şi a fost deputat în mai multe mandate.

 

In this article