Fostul președinte al Republicii Moldova: În pandemie nici nu poate fi vorba de alegeri

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, critică intenția autorităților de a organiza alegeri parlamentare anticipate în acest an, în condițiile în care numărul persoanelor infectate cu SARS-COV-2...

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, critică intenția autorităților de a organiza alegeri parlamentare anticipate în acest an, în condițiile în care numărul persoanelor infectate cu SARS-COV-2 înregistrează cote alarmante. Liderul PCRM spune că luptele politice sunt acum total inoportune, iar prioritatea tuturor forțelor politice ar trebui să fie vaccinarea în masă a cetățenilor, notează IPN. Fostul președinte califică drept iresponsabilă intenția unor forțe politice de a organiza alegeri în acest an.

„În situația stării de urgență în țară, ei nu au voie să anunțe alegeri anticipate. Până nu se termină această boală, nici nu putem vorbi de alegeri. Să stea acest Parlament și poate măcar să prindă mucegai, noi trebuie să avem grijă de cetățeni, de sănătatea oamenilor”, a spus Vladimir Voronin la TV8.

In this article